HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Извънредна новина за изчезналия в Калоферския балкан турист!

Изчезналият в Калоферския балкан турист Мирослав Късовски, който вече пети ден спасители, полиция, а от днес и 204 военни издирват, вероятно е имал проблеми с алкохола! По непотвърдена информация той се е лекувал от алкохолна зависимост.

Проверка на установи, че  от хижа „Тъжа”, от където тръгнал да покорява връх Ботев, младият мъже поел с ракия в раницата. Хижарят разказа, че предната вечер са пили по две-три ракии, на сутринта Мирослав закусил с чорба и бира и поискал да си купи кило ракия. Хижарят обаче казал, че не продава и му дал само 200 грама, информира Блиц, позовавайки се на добре запознати източници.
 
В раницата на туриста не е имало храна, той е бил и много леко облечен. Мирослав споделил, че вече е минавал този маршрут пеша, а сега искал с колело. Казал още, че ако времето се влоши, ще слезе откъм Паниците откъм Калофер. Предната вечер, преди да отиде на хижа „Тъжа”, той нощувал в хижа „Русалка”. 
 
От Планинска спасителна служба-София съобщиха, че сигналът за изчезването на Мирослав е подаден на 27 октомври в 23,45 часа от бащата на момчето през телефон 112.  Не е ясно защо сигналът е подаден чак тогава, след като следите на Мирослав се губят от Димитровден, 26 октомври. Тогава за последно в ранния следобед момчето се е свързало с майка си.
 
На място в Калофер е позициониран кризисният щаб. Висши военни потвърдили, че Мирослав изобщо не е стигнал до връх Ботев и вероятно е претърпял инцидент някъде в района на хижа „Тъжа”. В момента там са съсредоточени повечето сили на 204-те военни, на доброволци, полиция и на спасители, които провеждат акцията.
 
От коментарите, направени от хора, запознати с тежката обстановка в балкана, става ясно, че едва ли туристът може да бъде намерен жив, защото температурите през деня там са между -6- и -8 градуса, а през нощта падат до под -10 градуса. Малка надежда проблесна преди малко, когато стана ясно, че е локализирано местонахождението на телефона на младия мъж, но това не означава, че той е жив.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *