HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

СЪВЕТНИЦИ СЪС СИГНАЛ В ПРОКУРАТУРАТА! Главният архитект на Петрич Вл. Митрев има незаличена фирма, нарушил е закона

Главният архитект на община Петрич Владимир Митрев има действаща фирма в нарушение на Закона за държавния служител, алармират общинските съветници Иво Стефанов и Живко Карадалиев в сигнал до Районна прокуратура. При проверка, извършена в Търговския регистър на Агенция по вписванията преди 2 седмици, те установили съществуването на ЕТ „Владимир Митрев-ВМ“. Съгласно чл. 7, ал. 2, т. 2 от Закона за държавния служител не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което е регистрирано като едноличен търговец. Това обстоятелство се удостоверява с декларация и двамата съветници предполагат, че при назначаването си за главен архитект Владимир Митрев е подписал декларация с неверни обстоятелства, което е документно престъпление по чл. 313, ал. 1 от НК.

Дали това е така, може да се установи, ако бъде изискано незабавно досието на държавния служител, предлагат авторите на сигнала. С оглед данни за извършено престъпление от страна на висш общински служител, те настояват да бъдат взети мерки въпросната декларация да не изчезне мистериозно от досието му.

Към сигнала са приложени извлечение от Търговския регистър за активната регистрация на фирмата на Владимир Митрев, документи от електронното досие на едноличния търговец, както и обявление за проведения конкурс за главен арихитект на община Петрич, спечелен от него през юли тази година.

Любопитното е, че 3 дни след сигнала на общинските съветници от МК „За промяна на Петрич“ главният архитект Владимир Митрев е предприел действия за заличаване на фирмата си. Сигналът е депозиран в Районна прокуратура на 17 октомври, а на 21 октомври той е подал документи за заличаване, най-вероятно е бил предупреден, счита адвокат Иво Стефанов.

Репортерска проверка в Търговския регистър показа, че фирмата вече е прехвърлена на едноличния търговец Симеон Заеков от петричкото село Скрът. Заявлението за прехвърляне на търговското предприятие между отчуждителя ЕТ „Владимир Митрев-ВМ“ и правоприемника ЕТ „Симеон Заеков“ е подадено на 21 октомври, но поради липса на документ за платена държавна такса последвал отказ за вписване. След изпълнение на указанията прехвърлянето е вписано на 27 октомври.

Помолен за коментар на казуса, кметът на община Петрич Димитър Бръчков заяви следното: „Не толерирам такива пропуски, макар и да са допуснати неволно. Фирмата не е функционирала, нито Владимир Митрев се е облагодетелствал, откакто е главен архитект, тъй като е неработеща. В момента са предприети действия за нейната ликвидация. Така или иначе, има сигнал до компетентните органи, нека да изчакаме тяхното становище”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *