Топ теми

Супа от агнешки главички със спанак

Необходими продукти:
2 бр. агнешки главички

0,500 кг спанак

1 глава кромид лук

2 моркова1 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер5 с.л. олио

1 яйце

1/2 ч.ч. кисело мляко

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Агнешките главички се почистват и измиват, след което се заливат с около 5-6 чаени чаши студена вода.
Посоляват се и се сваряват на умерен огън. 
Месото, мозъкът и езикът се нарязват на ситно и се връщат в бульона. 
Прибавя се нарязания на дребно спанак. 
В олиото се задушават дребно нарязаният лук, моркови, брашното и червеният пипер, като се разреждат с малко бульон и се изсипват в супата. 
Супата се вари още 10—15 минути.
Застройва се с яйцето и киселото мляко и се поръсва с черен пипер.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *