Свинско бон филе със сметана

Необходими Съставки

свинско месо – 0.7 кг бонфиле

сметана – 350 мл готварска

сирене – 150 г пушено топено

гъби – 150 г

лук – 2 глави

бяло вино – 50 мл

масло – 50 г

черен пипер

сол

лимони

Начин на приготвяне

Нарежете свинското бонфиле на пържоли с дебелина около 1 см. Съвсем леко ги начукайте. Посолете, натрийте с черен пипер и напръскайте с лимонов сок. Оставете месото за 30 минути в хладилник.

Почистете лука и го нарежете на тънки филии. Топеното сирене се нарязва на филии.

В предварително намазнена йенска тенджера се поставят ред от бонфилето, отгоре се покрива с ред нарязани на филии гъби, лук и топено сирене.

Повтаря се до изчерпване на продуктите. Залива се със смес от сметана и бяло вино и се пече около 120 минути на 180-200 градуса.

Поднася се с гарнитура от задушени зеленчуци.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *