105 са карантинираните лица в Кюстендилско, деветима осъдени за неспазена карантина

560 пациенти от област Кюстендил се пребориха с Ковид-19 от началото на пандемията досега. Общо диагностицирани за периода са 656 души, на домашно лечение са 50, починали – 36. Под карантина в цялата област към момента са 105 лица, информират от Областния кризисен щаб в Кюстендил.

Девет са издадените досега присъди от Районния съд в Кюстендил и в Дупница за неспазена карантина заради Covid-19. Образуваните дела са 11. Преобладаващо присъдите са пробация, но има и условна присъда и глоба от 10 000 лева. Повечето присъди са след сключено споразумение на обвиняемите с прокуратурата. Има и два случая в Дупнишкия районен съд, когато това споразумение е било отхвърлено от съдебния състав. 

Най-драстичен е случаят с шофьор на ТИР, нарушил карантината в с. Трекляно, като се черпил в местното заведение, а при проверката от екипа на Гранична полиция подкарал кола и ударил патрулния автомобил на полицаите. Тестът с дрегер показал 1,52 промила. Той бе осъден  на 18 месеца „лишаване от свобода“ с три години изпитателен срок, глоба в размер на 10  000 лв. и отнемане на книжката за година и половина

През изминалите 24 часа четирима души са дали положителни проби за Ковид-19 в областта. Новозаразените са от общините: Дупница – двама, по един от Бобов дол и Бобошево, информират от кризисния щаб. Едно лице е настанено в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил. Средно тежко е неговото състояние, уточняват от болницата. Шестима са пациентите към този момент в Ковид отделението на общинската болница в град Дупница. Те са в сравнително стабилно състояние.

Жена на 71 години от община Дупница, която била с положителна проба за Ковид-19 и с редица придружаващи заболявания, е починала в четвъртък.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *