Refan-728×90-July-2019

Спаначени кюфтета

Необходими продукти

1 кг спанак

2-3 бр. картофи

3 с.л. галета или 2 с.л. брашно

2 бр. яйца

1 глава лук

1 връзка магданоз

сол

черен пипер

За панировката:

брашно

яйца

Начин на приготвяне

Спанакът се изчиства, измива и нарязва на едро. Посолява се и се слага в тенджера да се задушава 7-8 минути без вода. Отцежда се и се накълцва, след което се размесва с настърганите сварени картофи, галетата, яйцата, настъргания лук, ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. Сместа се омесва добре и от нея се оформят кюфтета. Оставят се за 15-20 минути и след това се пържат, като се овалват в брашно, потапят се в разбито яйце и се изпържват в силно сгорещена мазнина.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *