Кметът Камбитов даде старт на международен турнир по гимнастика в Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри XIII Международен турнир по гимнастика, организиран от ГК „Любчо Солачки“ – Благоевград. В спортната проява участват над 230 деца от  България, Белгия, Гърция, Македония, Сърбия, Англия. Кметът Камбитов приветства участниците и пожела отлично представяне. 

„Радвам се, че виждам толкова много участници, радвам се, че толкова много деца се занимават с този вид спорт. Община Благоевград е помагала, помага и ще помага за развитието на спорта. Той е наш приоритет. Пожелавам на спортистите в тази зала, да постигнат  успехи, с които ние да се гордеем“, каза в част от приветственото си слово кметът Камбитов. Той награди и деца-спортисти, спечелили в отделни категории, по време на сутрешните състезания в зала „Скаптопра“. 

На откриването на международния турнир по гимнастика официален гост бе и заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която също награди участници в турнира.

Спортното събитие продължава до 20 ноември, а входът е свободен. Състезателите мерят сили в няколко възрастови групи – за момчета и момичета до 8 години, от 8 до 10 години, от 10 до 12 години и от 12 до 14 години. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *