Кекс Амарето

Необходими продукти

200 г брашно

200 г меко масло

150 г захар

100 г настърган тъмен шоколад

100 г смлени бисквити Амарети

100 мл силно кафе еспресо

25 мл ликьор Амарето

3 бр. яйца

2 с.л. какао на прах

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне

Брашното, бакпулвера, какаото и канелата се смесват. Ликьора и еспресото се смесват. Мекото масло се разбива на крем със захарта. При непрекъснато разбиване се добавят едно по едно яйцата. Към сместа при непрекъснато разбиване се добавят лъжица от еспресото, лъжица от сухата смес и така докато всички продукти се смесят. Прибавят се смлените бисквити и настъргания шоколад. Разбърква се добре. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена кексова форма и се заглажда. Пече се в загрята на 170 C фурна, около 50 минути (проверява се с клечка за зъби). Готовия кекс се поръсва с пудра захар, смесена с малко канела или се залива с шоколадова глазура и се поръсва със смлени бадеми.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *