Качамак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

120 гр.масло

1 ч.л.червен пипер
500 гр.брашно царевично
300 гр.сирене краве
2 л.вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете 1,5-2 л вода да заври.
След това постепенно изсипвайте царевично брашно, като бъркате постоянно с дървена лъжица.
Бъркайте, докато се получи гъста каша, а количеството на царевичното брашно зависи от това колко ще поеме водата. Варете, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Отделно в друг съд разтопете маслото и в него натрошете сиренето. Сварения качамак, разсипете в чинии и по повърхността му оформете фигури с помощта на дървена лъжица. Върху тях равномерно посипете натрошеното сирене с мазнината и посолете с червен пипер. Консумирайте качамака, докато е още топъл. По желание може да прибавите пръжки.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *