HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Общинска съветничка глобена 1000 лв. за лоша хигиена в ресторанта й, в който готвила и за детските градини в Бобов дол

Общинската съветничка от БСП в Бобов дол и собственичка на ресторант в града Йорданка Рангелова е наказана с глоба от 1000 лв. от Агенцията по храните за недобра хигиена в заведението й. Ресторантът снабдява с храна и детските градини в община Бобов дол.

Проверката е извършена от проверяваще от Агенцията по храните в Кюстендил на 23.10.2015 г. Инспекорите открили мръсни сифони със залепнала мазнина по тях. Аспираторната система също не била почистена. В хладилниците не били надписани кои от продуктите са за храната на детските градини…

Проверяващите написали 10 предписания, които трябвало да изпълни Йорданка Рангелова. При повторната им проверка на 10.02.2016 г. те установили, че мазнините по сифоните и по аспираторната система не били отстранени, за което наложили санкция от 1000 лв.

Йорданка Рангелова е обжалвала пред съда в Дупница наложената й глоба, но съдията по делото Мая Гиздова я потвърдила, след като се запознала с фактите. Решението й може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Кюстендилски административен съд.

Бащата на Йорданка Рангелова – Емил Рангелов, е собственик на голяма транспортна фирма, която извършва пътнически превози в страната и чужбина. Той поиска разрешение от Общински съвет да изгради частна зоологическа градина до ресторанта, който стопанисва, и го получи, за което „Струма” писа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *