HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Параджията на съда бай Данчо се пенсионира, магистрати и служители му пожелаха още внуци

Параджията Йордан Равначки, който отговаряше за техническата поддръжка на Съдебната палата, се пенсионира. Съдии и служители се събраха в най-голямата зала на Окръжен съд – Благоевград да засвидетелстват уважението си към дългогодишния служител. Мили и топли думи отправи съдебният администратор Елка Димитрова, която му пожела много здраве, още внуци и да получава пенсия толкова години, колкото трудов стаж има.

А бай Данчо, както всички свойски му казват, има 43 години стаж, 24 от които в съда. През 1992 г. е назначен като огняр, но след това постепенно става „момче за всичко“ – работник по поддръжката на сградата. Техничар е, идва му отръки и сменя сръчно изгорели електрически крушки, монтира плочки пред входа на Съдебната палата, дори полива цветята в партера. Зимно време не пропуска да постави табелка на входа, която предупреждава гражданите, че стълбите са хлъзгави.

Преди година той самият претърпява трудова злополука. Пада от стълба, докато поправя нещо в парното отделение, и си удря лошо главата в тръбата. Благодарение на бързата намеса на колеги и лекари критичната ситуация е преодоляна и лошото отминава. След премеждието се възстановява и се връща на работа, а след като навършва 64 години, слага край на трудовата си кариера.

По случай пенсионирането му колегите му подариха ваучер, за да си купи каквото му сърце иска. Той пък ги почерпи с питка, баница, халва и напитки. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *