Извънредно! Реформатори и патриоти правят правителство!

Реформаторският блок и Патриотичният фронт ще правят правителство.

Това обяви пред журналисти  в парламента преди минути “патриотът” Валери Симеонов след срещата с реформаторите. Според него имало воля за такъв ход. Имало и мнозинство. “Абсолютно ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети”, заяви Симеонов.

Мераците за поемане на властта той оправда по следния начин: Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост.

Другото пошло обяснение за яхване на правителството с “реформаторите” бе, че искат да продължават да изпълняват програмата, под която са се разписали.

Срещу между реформатори и патриоти бе част от консултациите, които Реформаторският блок ще проведе с потенциални партньори преди връчването на третия мандат. Очаква се президентът да го даде именно на РБ в понеделник. Реформаторите предварително изключиха от разговорите БСП, ДПС и ДОСТ. Първите две по големина политически партии в парламента – ГЕРБ и БСП, вече върнаха мандата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *