Честват 70-г. на баскетбола в Благоевград с фестивал за момичета, шефът на „Пирин-Темков 1946“ Кр. Савов навъртя половин век като треньор

Фестивал за момичета до 10 г. в зала „Скаптопара“ в неделя поставя финален акорд на честванията по случай 70-годишнината на баскетбола в Благоевград. Домакините от „Пирин-Темков 1946“ имат и още един сериозен повод да празнуват – 50-годишната треньорска кариера на своя настоящ председател и бивш състезател, наставник и ръководител на зелено-белите Крум Савов. Срещите под двата коша стартират от 9.00 ч., а за 11.30 ч. е предвидена официалната церемония, за която пристигат гости от БФБ начело с вицепрезидента на българската федерация Иван Ценов. Непосредствено след края на фестивала на игралното поле за демонстративен мач излизат девойките старша възраст на „Пирин-Темков 1946“ и бивши възпитанички на клуба.

За Кр. Савов, главните организатори на проявата и истинските ценители на популярния спорт юбилеят е троен, защото роденият на 3 юни 1916 г. патриарх на българския баскетбол Веселин Темков, който прекара последните години от живота си в Благоевград, сега би носил на неуморния си гръб 100 лета. Именно учреденият през 2000 г. от Кр. Савов клуб „В. Темков“ се обедини през 2005 г. с носителя на славните местни традиции „Пирин“, за да се получи „Пирин-Темков 1946“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *