HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Гоцеделчевският колос Д. Саватинов триумфира в нй-тежката квалификация за престижната верига „Арнолд Класик“

Гоцеделчевският колос Димитър Саватинов добави поредно отличие към богатата си колекция, спечелвайки едно от заключителните състезания в календара на силните мъже за сезона „Bill Kazmaier Classic” в Далас /Тексас, САЩ/. Надпреварата е най-тежката квалификация за „Арнолд Класик“ и отваря широко вратите към участие в престижната верига.

Неврокопчанинът триумфира в 2 от 5-те дисциплини и събра 80 точки. Втори и трети сред 18-те участници са латвиецът Мартин Лицис /75,5 т./ и руснакът Михаил Шивляков /72,5 т./. Българинът посвети успеха на своята съпруга Кет и племенницата си Теодорка, които винаги го подкрепят.

„Постижението е най-големият подарък, който брат ми можеше да ни направи за празниците. Всички сме щастливи от победата и това, че прославя България и Гоце Делчев. Постоянно поддържахме връзка, преживявахме всяко премеждие и буквално нашият дом не спа, докато не стане ясен крайният изход”, коментира сестрата на Д. Саватинов – Мария.

Българинът посвети успеха на своята съпруга Кет и племенницата си Теодорка, които винаги го подкрепят.

„Много трудно състезание, но благодаря първо на Бог, че ми даде силата и здравето, за да мога да спечеля“, заяви Д. Саватинов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *