HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Председателят на Софийския районен съд подава оставка

Скандалите в съдебната ни система не стихват. Изненадващо е защо едва сега ВСС се обединява и ни чува. „От няколко месеца се опитвам да отида на заседанието и да обясня какво се случва в СРС. Сега ли разбират, че има проблем в администрацията, при положение, че им изпращам всеки месец отчет“. Това каза Методи Лалов – председател на Софийския районен съд в ефира на БТВ.

По думите му натовареността трябва да се отчита не по броя на съдиите, а по броя дела, които се гледат. „Служителите в администрацията са на временни трудови договори. Тези хора не издържат и напускат, защото работят много. СРС е най-натоварения съд. Апелирах и молех, но тези хора не ни чуват. Текучеството е огромно. Условията са лоши“, пише “24 часа”. 

Не мога да издържам да слушам хора, които не са работили в натоварени звена като Ясен Тодоров. Ние вече ме болни. Те измерват натовареност по щат, но реално работят по-малко хора. Падат се по 1000 дела на година на съдия. Неблагополучието на служителите в СРС има не по мое време, а от години“, заяви Лалов.

„Днес подавам оставка аз и ръководството на съда. Нека поемат този пробит кораб, да видят как се управлява“, заяви още Лалов.

„Аз съм първият сред равни и трябва да давам пример. Няма да позволя някой да ме натиска. Казаха ми да не изкарвам съдиите на улицата, но те са отчаяни. Районният съд няма да бъде изкарван виновник за всички проблеми на съдебната система. Никой не е незаменим. Вероятно от това мое решение ще се стигне до забавяне на правосъдие“, каза още председателят на СРС.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *