Бащата на убитата Яна: Ще си продам къщата, за да осъдя Чеци

Само къщата ни остана, но ако трябва и нея ще продам, за да осъдя Чеци. Това заяви вчера бащата на зверски убитата през 2011 година Яна Кръстева- Явор. Мъжът обясни, че той и съпругата му са затънали в дългове от началото на делото, но бе категоричен, че няма да спре, докато не види виновника затворен доживот, съобщи Пик.

Почерненото семейство отново дойде в съда за поредното заседание на процеса срещу Николай Русинов- Чеци в Софийския апелативен съд.

Продадох си земята и двете си коли, за да посрещна разходите по делото за убийството на дъщеря ми, въздъхна Кръстев. Само къщата ни остана, допълни той. Почерненият баща обясни, че едно идване в съда в София от Хърлец му струва около 100 лева. А отделно плаща и на адвокат. Задлъжнели сме много и към банки, призна Явор. Аз теглих кредит за 15 000 лева, а жената- друг- за 12 хил. И двамата сме пенсионери и няма как да се справим иначе, допълни мъжът.

В същото време на днешното заседание подсъдимият Чеци се захващаше за всяка буква от съдебно-техническата експертиза. Оспори и ДНК експертизата от Австрия, която го изобличи като извършител на зверското убийство. Според него документът не бил преведен правилно.

Поиска да се изземе и запис от концерта в Маймунарника от нощта на убийството, както и да бъдат разпитани отново вещи лица. Част от исканията му съдът отхвърли, но други прие. Така магистратите решиха да се извърши разпит чрез видеоконферентна връзка с вещите лица от Австрия, изготвили експертизата. Миналата година САС отмени доживотната присъда на Русинов и я замени с 19 г. затвор. Почерненото семейство обжалва пред ВКС. Така върховните магистрати върнаха делото отново на втора инстанция.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *