HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградчанин даде на тотото печеливши стратегии, не получи дори едно „благодаря”

Благоевградчанинът Владимир Караджов е автор на промените, извършени в Българския спортен тотализатор в последните няколко месеца, разкри той пред вестник „Струма”. През април преподавателят в катедра „География“ на Природо-математическия факултет в ЮЗУ написал концепция с предложенията си за нов мениджмънт на тотализатора и им я изпратил, но въпреки че вижда повечето от идеите си в реализация, все още никой не се е свързал с него да му благодари.

„Познавам в детайли работата на лотарийните оператори, тъй като имах франчайз и с двете фирми и затова реших като съвестен гражданин да предложа на Спортния тотализатор някои реформи, с които да избегне фалита“, разказа Вл. Караджов. Без някой да му поръчва или да очаква, че ще му се плати, в 11 точки той представил съкратена концепция за управление и развитие на Спортния тотализатор.

„Това е едно държавно дружество, което е на всички нас и е грехота то да се остави да фалира след 50 г. работа“, разказва за подбудите си авторът. Изпратил концепцията си на ръковоството на тотото, на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на министър-председателя Бойко Борисов като принципал на дружеството. За негово учудване никакъв отговор не последвал, нито „интересно е“, нито „ще погледнем”, нито дори „благодаря“. Изненадата му обаче била огромна, когато от края на лятото в тотализатора започнали да се случват реформите, които в огромна степен съвпадат с неговите предложения.

„Първата ми идея, която вече е въведена, е да се възстанови играта с непечеливши талони от моментните игри, т.е. билетчетата, които се изтриват, да може да се регистрират, ако не печелят, и да носят допълнителни печалби. Обосновката ми бе, че ако нямат такава игра, билетчетата моментално се намразват от хората, защото не печелят, и се хвърлят, докато на конкурентния оператор дори да не са печеливши, пак остават в играта и хората ги смятат за ценни хартийки, затова ще се стремят да трупат повече.

Другото ми предложение е да има поне една тото игра, която да се провежда всеки ден – и тази моя идея вече е факт. Ефективната реклама, която предложих, също се случи на мястото на ликовете на Део и Любо Нейков по билбордове. Мотивът ми, че е абсурдно и няма как да ме накарат да вляза в тотото само защото един от двамата ме гледа от някакъв билборд, явно е бил убедителен, за да приемат предложението ми да се дават допълнителни печалби на хората, защото това вече се прави.

Следващото предложение на благоевградчанина – да се направи телевизионна игра, също вече е въведено в действие. В концепцията му било залегнало и предложение коефициентът за печалба при моментните игри – изтриването на талончета, да е ориентировъчно 1:3,6. Преди това съотношението било приблизително 1:5, което е твърде нисък коефициент на печалба, и това вече е факт, доволен е Владимир Караджов.

„Все още не е задействано предложението ми да могат на интернет платформата на тотализатора да се регистрират и тото фишове, които не печелят“. Не е внедрена и препоръчаната от ЮЗУ преподавателя нова тото игра в Тото 1, която да е по-евтина и с по-малко срещи, тъй като между 10 и 13 срещи е много рядко възможно да се уцелят.

Единствената идея, за която благоевградчанинът се опасява, че е твърде революционна и ще трябва политическа воля да се случи, но все пак фигурира в концепцията му, е Тото 1 да се превърне в спортен оператор на принципа на коефициентите като останалите футболни букмейкъри, искрен е Владимир Караджов.

Той не иска авторски права върху предложенията си, още като изпратил концепцията си по електронната поща, бил достатъчно ясен, че не очаква каквито и да е дивиденти за интелектуалния си труд, но едно „благодаря” със сигурност би го зарадвало.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *