HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ученик, бронзов медалист по химия, запали коледните светлини в Гоце Делчев

Грейна коледната елха в гоце делчев. Деца от детските градини в града участваха в празничната програма, организирана от община Гоце Делчев, която по традиция съпътства запалването на светлините на коледната елха. Със свои изпълнения се включиха и малките певци от вокална група „Акварели” с ръководител Людмила Куртова.

Най-малките жители на града бяха зарадвани от Дядо Коледа и Снежанка, които пристигнаха в началото на тържеството и изгледаха с интерес всички изпълнения. Десетки деца се снимаха с тях за спомен и получиха лакомство от белобрадия старец.

И тази година община Гоце Делчев поднесе на всички жители и гости на града коледен подарък – прекрасна, празнично украсена коледна елха. Нейните светлини по традиция бяха запалени от изявен ученик.

Тази година това бе Кръстьо Драгинов – ученик в 12-и клас в ПМГ „Яне Сандански”. Той е отличник и носител на многобройни награди от олимпиади и състезания.  Кръстьо Драгинов три пъти се е е класирал на първо място в областно ниво на олимпиада по биология и два пъти е бил на първо място на областно ниво на олимпиада по химия. Бил е на призови места и на националните нива на тези олимпиади. През 2015-а година стана победител на националното ниво на олимпиадата по химия, а през 2016-а година спечели бронзов медал на Международната олимпиада по химия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *