HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Текущите ремонти на уличната и пътна мрежа в Сандански продължават

Строително-монтажните работи по реконструкция и разширяване на пътната инфраструктура текат на основния пътен възел в Сандански по бул. „Свобода“ и ул. „Георги Казепов“, съобщи кметът Кирил Котев. Той поясни, че в района пред сградата на пощата и Дома на културата платното вече е разширено с цел по-голяма проходимост на кръстовището и намаляване на на задръстванията в пиковите часове – рано сутрин и след приключване на работния ден. Там са реконструирани и тротоарните пешеходни площи. Пред сградата на пощата са засадени 7 вечнозелени двуцветни магнолии.

Вчера стана известно, че ръководството на община Сандански не е планувало работата по инфраструктурата пред сградата на поликлиниката. Съгласно писмо № 70-00-705/07.10.2016 г. на ЧЕЗ Разпределение България АД е констатиран сериозен проблем със състоянието на кабелите, захранващи с еленергия сградата на поликлиниката, вследствие на което директно са прекъснати подземните кабели от кореновата система на дърветата. И в бъдеще това ще доведе до прекъсване на елзахранването на сградата на поликлиниката, което от своя страна ще попречи на работата на лекарските кабинети и ще затрудни достъпа до здравно обслужване.

На база на полученото писмо от ЧЕЗ е предприета мярката по премахване на чинарите. Община Сандански изразява своята категорична позиция и желание за залесяване на нови дървета, а не за тяхното отстраняване. На мястото на отстранените дървета ще бъдат засадени магнолии, съобщиха от администрацията. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *