Съпругата на спасения от Дарин Ангелов в театъра: Нямам думи за благодарност към него. Тя е безкрайна

“Нямам думи за благодарност към Дарин Ангелов. Тя е безкрайна. Но благодарностите ми – моите и на съпруга ми, са и към целия екип – Стоян Алексиев, Бойка Велкова…, към гардеробиери и сценични работници. Всички се втурнаха да помогнат на съпруга ми”, каза развълнувана г-жа Пелтекова, съпругата на мъжа, който си глътна езика в Народния театър, пише “24часа”. Инцидентът се случва в неделя, 4.ХII., по време на постановката “Дългият път на деня към нощта” от американския драматург Юджин О’Нийл на Сцена IV в Народния театър. Участват Стоян Алексиев, Бойка Велкова, Деян Ангелов, Дарин Ангелов, Теодора Кулева, Ева Данаилова. В емин момент Дарин Ангелов чува странно похъркване и в първи момент си мисли: “Приспахме някой зрител”. После вижда, че мъж на първия ред се гърчи. Скача от сцената и се опитва да му отвори устата. Не успява и затова сваля колана на панталоните си и с негова помощ успява да разтвори стиснатите му челюсти и да му извади езика. После му помагат всички да го настанят удобно, викат линейка.

“Бърза помощ” го отвежда и той веднага е хоспитализиран в Първа градска болница. Оказва се 46-годишният мъж има сериозни проблеми със сърцето и само навременната намеса на Ангелов спасява живота му. “Мъжът ми вече е изписан от клиниката. Чувства се добре за състоянието си, но предстоят серия сериозни изследвания”, каза г-жа Пелтекова и отново благодари на хората, спасили живота на съпруга й. “Дарин не иска да прави актив от тази случка, която се разчу чрез социалните мрежи. Хората от Народния театър не се бият в гърдите, а дават пример как се прави добро”, каза директорът на трупата Мариус Донкин. Той веднага изказа благодарност на екипа, спасил човешки живот, със специална “служебна заповед”, окачена на видно място в театъра. Обадил се и в болницата и се успокоил, че г-н Пелтеков е по-добре.

Представлението естествено е прекъснато от извънредната ситуация. От театъра казват, че зрителите могат да го гледат отново от начало до края на 19 декември, когато ще се играе пак. Така ще научат какво се случва в този трагичен разказ за болката, омразата, любовта, вината, надеждата в едно разкъсващо се от премълчани тайни американско семейство.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *