Младо семейство е сред жертвите на трагедията в Хитрино

„Сред загиналите има младо семейство, което аз познавах. Хората са изплашени, но сплотени. Седят по съседи и си помагат. Половината село е с изпочупени прозорци и врати“, съобщи кметът на Хитрно пред bTV по повод трагедията, сполетяла селото.

„Има порутени сгради. Най-много ранени има от изгаряния. Загиналите до този момент категорично за четири. Не са уведомени още близките им, а други още не са идентифицирани, предаде още гл. комисар Георги Костов., главен секретар на МВР, пише блиц. 

Ето какво гласи и официалната информация от МВР: „На място на произшествието са изпратени 12 пожарни и спасителни екипа от Шумен, Търговище, Варна и Русе, както и екипи на Бърза помощ. Към момента има данни за четирима загинали и 12 пострадали. Създадена е организация за евакуиране на хората в района на инцидента. Към гара Хитрино пътува заместник-министър Красимир Ципов и гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. На място са още екипи на Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Български червен кръст и Национална следствена служба“.       

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *