УЖАСЪТ В ХИТРИНО ПРОДЪЛЖАВА! Полицията затвори входните артерии, има опасност от нов взрив

Опасност от нов взрив в село Хитрино накара властите да завардят входните артерии. Те не пускат никого и върнаха хора по къщите им, съобщава Нова телевизия. „Полицията ни изкара и заповяда да напуснем домовете си“, каза 59-годишният работник в завода за фаянс в Каспичан – Хелни Мехмед.

„Живея близо до гарата и към 6 без нещо бях с цялото семейство вкъщи, когато изведнъж ме удари мощна вълна. Първият момент помислих, че ме гази танк или че ме гази самолет, черчеветата изхвръкнаха заедно със стъклата. Нямахме време с жена ми дори да залегнем, за да избегнем горещата голяма вълна. Нямаме изгаряния. Успях да извадя болната си майка и жена, пратих ги в Шумен.“, добави още той.

„Не ни допускат в селото, защото има опасност от нов взрив“, допълни Мехмед. Той и още трима души чакаха на разклона за Хитрино, за да им разрешат да влязат в къщите си. Според тях Бойко Борисов е пристигнал с кортежа си към 11:00, влязъл е до силозите на селото, върнал се е оттам и заминал за Шумен.

В момента на разклона на Хитрино дежурят 5 линейки. Час преди това по магистрала „Хемус“ линейка караше обгорял човек към Военноморска болница във Варна.

Доц. Ивайло Въжаров от Военноморската болница сподели, че от сутринта са докарани 3-ма души от Хитрино с различна степен на изгаряния. Около прелеза е било търговската част – магазини и супермаркети, които са изгорели напълно, казаха жители на Хитрино.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *