ИЗВЪНРЕДНО! Борисов съобщи за осма жертва в Хитрино

8-ма жертва в Хитрино, каза премиерът в оставка Бойко Борисов преди минути, съобщи “24часа”. Първата цистерна вече не представлява опасност, разтоварена е. Тепърва ще разтоварват другите цистерни, каза още Борисов в кризисния център в Хитрино. Премиерът в оставка заяви, че се надява, че до 10 дни всичко от селото ще бъде наред и хората ще могат да се върнат по домовете си.

“Говорил съм с всеки един от пожарникарите, работата трябва да се извършва внимателно, защото и е една искра от някой нагорещен камък може да предизвика експлозия”, каза Борисов. Премирът добави, че пожарникарите в района на взрива и шофьорите на големите цистерни, в които се източва газа са подложени на голям риск за живота им и затова не трябва да се бърза. 

“Не се съмнявайте, че къщите на хората ще бъдат възстановени напълно. Парите затова ще бъдат преведени на общината в Хитрино. От строителната камара също са заявили готовност да построят 3 сгради. Заедно с Борисов на брифинга беше и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Борисов каза, че работи с него в координация за преодоляването на последиците от поражението. На среща с журналисти беше и транспортният министър в оставка Ивайло Московски. 


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *