HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

АКЦИЯ „АНТИЧАЛГА“ Въведоха рок междучасия в IV ОУ, разучават песни на Ози Озбърн и Б.Т.Р.

Рок междучасие, изпълнено с много настроение, си спретнаха седмокласниците от благоевградското IV ОУ „Д. Дебелянов“. Под ръководството на преподавателя по музика Васил Миленков учениците разучават популярния хит „Dreamer“ /мечтател/ на британския рокаджия и вокалист на групата “Блек Сабат” Ози Озбърн, и парчето „Спасение“ на Б.Т.Р. Свидетел на импровизирания концерт бе и директорът на училището Илиян Чапкънов, който похвали учениците, но подчерта, че трябва да се постараят още.

„Мисля, че чалгата има пагубно влияние върху подрастващите. Преди време имахме урок за известни музиканти. Оказа се, че повечето деца са чували само за Фики, Мики и една уж ученичка /б.р. Гери-Никол/. Страшна работа. Затова решихме да провокираме интереса на учениците и да обогатим общата им култура с разучаването на стойностна музика“, сподели директорът Ил. Чапкънов.

На същото мнение e и учителят В. Миленков, който е създател на училищната вокална група “Щурчета” и на клуба по класическа китара. Вдъхновен от работата си, той написа и музиката на химна на IV ОУ “Димчо Дебелянов” – “Храм на мечтите”.

„Една от най-големите ми гордости е, че успях да „отворя очите“ на децата и тийнейджърите за хубавата музика“, категоричен е музикалният педагог.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *