Студентките близначки Въглеви: В първи курс се хвърляме да празнуваме без оглед на кувертите, като абсолвенти вече не сме склонни да платим 100 лв., за да “гостуваме” в скъп зимен курорт

Четвъртокурсниците от “Счетоводство и контрол” към Стопанския факултет на ЮЗУ решиха да отпразнуват последния си студентски празник в култова благоевградска механа. До консенсус се стигнало след предварително двуседмично умуване на курса, състоящ се от 40 бъдещи икономисти. Те решили да не харчат “грешни” пари за двудневен разгул и предпочели да си останат в Благоевград. Още повече че ресторантьорите от Банско и Разлог отново заложиха на бизнес стратегията “ден година храни” и предложиха скъпи куверти за 8-ми декември, което не им донесе очаквания оборот и много от механите им останаха празни.
За близначките Райна и Деси Въглеви е напълно ненужно да се дадат по 100-200 лева за една вечер, защото им предстоят и други разходи, които трябва да покрият. Райна е абсолвентка от курса по “Счетоводство и контрол”, а Деси е народна певица и се обучава в специалност “Изпълнителско изкуство” към Факултета по изкуствата.
Ето какво споделят те за рационалния избор, който са направили тази година:
“След дълги дискусии къде да честваме студентския празник най-накрая стигнахме до общото мнение, че няма смисъл да хвърляме “грешни” пари по скъпи ресторанти или нощувки в Банско и Разлог. Основната причина е, че повечето от нас живеят на квартира и освен месечния наем през зимните месеци ще се наложи да плащаме двойно по-високи сметки за ток, а не искаме да натоварваме финансово родителите си и затова пестим. Всъщност по зимните курорти не предлагат по-богато меню, ако се замисли човек, излиза така, че си плащаме по 100 лева отгоре само за преживяването и за това, че сме ги посетили.
Има голяма разлика от мисленето ни в първи курс и сега, когато ни остава половин година до дипломирането. В началото на студентството ни доставяше удоволствие да се изтъкнем с това къде сме били и какво сме правили, това някак ни повдигаше самочувствието, но впоследствие човек съзрява и започва да усеща кои са важните неща в живота. Сега ни стига само да се съберем заедно, да хапнем и да си поговорим за нещата, които ни предстоят, включително и за изпитите. За тази цел избрахме приятната обстановка на благоевградска механа, разбира се, бяхме привлечени и от богатото меню, което включваше комбинирана салата, ордьовър, топло предястие и топла гарнитура, питка, кока-кола, минерална вода, ядки и парче шоколадова торта, и всичко това само за 35 лева. Само алкохолът се плащаше допълнително. Излезе ни много изгодно и си прекарахме чудесно с атмосферата, която създадоха певиците и оркестърът. Доста от храната ни остана, защото на такива купони има много настроение, танци, веселба и на човек му се отяжда.
Тази година го даваме по-кротко, нали вече сме на друг акъл… За съжаление след хубавите емоции, които изпитахме, следва и един много напрегнат период – изпитната сесия, която започна от 9-и. Трябва да преговаряме скоростно за 5 тежки изпита, които започнаха от вчера, и ни се струпват доста ангажименти, но с повече воля и малко късмет ще се справим и с това предизвикателство”, споделят надеждите си близначките Въглеви.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *