HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съдят Анита Мейзер за причиняване на смърт по непредпазливост и за подкуп

Анита Желева, по-известна с фамилията Мейзер, ще се изправи пред съда по обвиненията за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си култориста Николай Димов и за предложен подкуп на стойност 30 хил. евро на полицейски служител.

Смъртта на Димов е възникнала при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Мейзер е завъзала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, като е трябвало той да се освободи със сила от тях.

Мейзер е трябвало да заснеме експеримента, за да бъде представен на хора в шоубизнеса. 

Свинските опашки притиснали кръвоносните съдове в областта на шията на Димов. С последни сили той успял да освободи ръцете си и се опитал да махне връзката около врата си, но без успех. При опитите примката се затегнала още повече. Той изгубил съзнание и издъхнал.

След инцидента Мейзер измислила няколко различни версии, които в хода на разследването на случая променила няколко пъти.

Малко след полунощ на същия ден Мейзер викнала служители на полицията в дома си. Пред тях разказала, че група момчета обикаляли около дома й, тя отишла до магазина и като се върнала заварила съпруга си мъртъв.

Когато Мейзер разбрала, че ще бъде задържана, тя предложила подкуп на полицейския служител, като постепенно стигнала до цена от 30 хил. евро.

Мейзер се е признала за виновна и е с мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *