HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Като пийнат две ракии, не знаят какво правят! Душене, сцепена вежда и закани при запалване на коледна елха

Душене, сцепена вежда и закани – такъв екшън „оцвети“ празничната вечер по запалването светлините на коледната елха в Кресна. Докато жителите на града, препълнили площад „Кресненско въстание“, слушаха музикалните изпълнения, въртяха се около скарите и дегустираха младите вина на местното сдружение, вътре в ресторанта на Антон Драчев се заформяше меле, при това в присъствието на кмета на общината Николай Георгиев, който е бил поканен като гост на тържеството на читалищните дейци. Братът на общинския съветник от ГЕРБ в Кресна Емил Божинов – Васко, скочил да души съгражданин по време на празненство след отправени остри реплики. Искрата пламнала, след като Васил Божинов-Крапи, който работи в строителната фирма на брат си, започнал грубо да напада Евгени Нушков, който седял с жена си до кмета. По думите на свидетели строителят обвинил Нушков, че не му се бил издължил преди време, като работил на заведението му „Оскар“. Репликите на градоначалника и други присъстващи в ресторанта към нападателя да се успокои не спрели Божинов. Той скочил към нарочения противник, като го хванал за гушата в опит да го души.

„Стана за секунди, никой не очакваше, няколко души в ресторанта веднага скочихме да ги разтървем“, коментира лаконично кметът Георгиев.

С разбита вежда при схватката Васил Божинов излязъл от заведението и скоро се върнал заедно с брат си Емил. Собственикът на ресторанта А. Драчев обаче настоял да напуснат и да не развалят празника на клиентите му, пък и Нушков и жена му вече си били отишли.

„Някои, като пийнат две ракии, но не знаят какво правят, да си оправят отношенията на трезви глави, не на маса“, коментира случката участвалият по неволя в разпрата градоначалник Николай Георгиев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *