HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Адвокат от Сандански осъден на 4 г. затвор и 10 хил. лв. глоба за трафик на момичета за проститутки

Адвокатът от Сандански Георги Ангов е осъден на 4 г. затвор и 10 000 лв. глоба за трафик на хора. Съдиите от Районен съд – Сандански са си дали отвод, затова делото е насочено да се гледа в Дупница, съобщи съдия Ели Скоклева.

Санданският адвокат Георги Ангов в съучастие с мъж и жена от Плевен, която е работила на бензиностанция, са осъдени за трафик на момичета от плевенски села до Сандански с цел да бъдат използвани за развратни действия.

На 15.09.2011 г. Георги Ангов, който тогава е бил адвокат в Сандански, със съучастник отвлекли 18-г. момиче от с. Петърница, Плевенско, и го транспортирали до Сандански да проституира. Месец преди това по същата схема е „транспортирано“ в Сандански и друго момиче, ненавършило 18 г.

Съдия Ели Скоколева е наложила присъда 4 г. лишаване от свобода за адвокат Г. Ангов и съучастниците му, които да излежат в затворническо общежитие, и по 10 000 лв. глоба. Единият от съучастниците на адвоката в момента е в затвора в Бобов дол за друго извършено престъпление.

След разразилия се скандал Г. Ангов е напуснал кантората си в Сандански и е практикувал адвокатската професия в Благоевград. Тогава се коментирало, че санданчанинът е бил подведен и така попаднал в схемата за трафик на проститутки, предимно за клиенти гърци.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *