Борисов: Призрачното днес село Хитрино напролет ще бъде едно от най-хубавите

Призрачното село днес напролет ще бъде едно от най-хубавите села, то и преди беше хубаво, защото 15 млн. лв бяха вложени и кметът ще го потвърди. Това заяви на извънреден брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов, съобщи Канал 3. Той инспектира днес организацията и хода на провежданите в с. Хитрино спасителни и аварийно-възстановителни работи. Борисов бе придружен от инж. Николай Станков, председател на Камарата на строителите в България, и инж. Иван Бойков, изпълнителен директор на КСБ.

„Аз с кмета на Хитрино и хората нямам проблем. Той е от ДПС, но ми е като брат. В 2 часа ще се срещна с главния прокурор, за да ми каже кога може да вдигнем цистерните. Имаме готовност. Всички са там. Има още една цистерна, която изпуска, но я охлаждаме. Другата я запушихме“, даде информация Борисов. „По сметките на Хитрино има 5 млн. лева. Сега правим 10 къщи безвъзмездно, които са сринати изцяло. В момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат, веднага вкарваме строителните материали – дограми, врати, всичко и започваме ремонтите. Ще възстановим и селскостопанските постройки. На тези, на които са им изцяло разрушени къщите, ще седнат с архитектите и ще правят планове. Фургоните са тук. Който иска фургонът му да е до имота му, ще го сложим до имота. Прокурорите като кажат, че са приключили, хората веднага ще се върнат. Сега бетон и цимент не могат да се изливат. Напролет хората ще имат нови къщи. От мен зависи да бъде възстановено селото и ще го направя“, категоричен беше Борисов.

„В момента имаме нула мигрантски натиск. Забравихте за тази тема. В момента ме интересува само да вдигнем цистерните и хората да се върнат по домовете си. Ще се видим, ще разговаряме с РБ. Тези негодници, които са си позволили да се веселят в дена на траур, всички съм ги уволнил от сутринта, завърши премиерът в оставка“, завърши той. „От името на Камарата на строителите и от свое име искам да изкажа съболезнование и искам да им кажа, че не са сами. Ние ще се включим да им помогнем. Много колеги изявиха желание и ще се включат 10 къщи дотук ще бъдат възстановени безвъзмездно. Нашите колеги имат готовност да влезнат и да започнат възстановителните дейности”, посочи Николай Станков, председател на Камарата.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *