HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът на с. Бело поле Ив. Стойчев загуби делото за клевета срещу конкурентката си на изборите М. Кокушинкова, ще плаща и 600 лв. хонорар на адвоката й

Кметът на благоевградското село Бело поле Иван Стойчев загуби делото за клевета срещу конкурента си по време на изборите Марионка Кокушинкова. Победителят в надпреварата заведе частно наказателно  дело срещу съперничката си веднага след изборите заради обвинения, отправени от нея по време на предизборно събрание в читалището, че Стойчев взимал по 300 евро за регистрация на македонец.

Безспорен факт е, че Бело поле е селото с най-много македонци в община Благоевград – над 9000 по справка от ГРАО. Както е известно, само на  ул. „Струма“ 2 са регистрирани над 1000 души, там дори няма къща, а трафопост.

На въпросното предизборно събрание миналата година М. Кокушинкова обещала още, че ще поиска данъчна оценка на имуществото на Иван Стойчев и се заканила да го „наблъска в клетка, за да не гласува и да не спечели изборите“.

Съдия Николова оправда Кокушинкова и за репликата й, че Стойчев бил издавал фалшиви документи на македонците, като отхвърли и финансовите претенции на спечелилия кметския мандат за причинени притеснения и напрежение.Управникът твърдял пред съда, че като разбрал за отправените обвинения, се почувствал много зле – припотил се, ръцете му се разтреперили, получил главоболие, стягане в сърдечната област и спешно се наложило да потърси лекарска помощ. Накърнените си чест и достойнство кметът оценил на 3000 лв., но вместо да ги получи от  конкурентката си, ще му се наложи сам да покрие разноските й за адвокат от 600 лв.

Припомняме, че Марионка Кокушинкова пусна жалба срещу Иван Стойчев и в ОИК – Благоевград, в която се оплакваше, че на въпросното събрание на 11 октомври дошли непоканени членове на ГЕРБ и ВМРО, които се опитали да саботират срещата. Според Кокушинкова Стойчев регистрирал македонци, получили българско гражданство на адреси, чиито собственици не знаели. По думите й той нарушил Закона за гражданската регистрация, като лично на нея издал фалшиво удостоверение за регистрация по настоящ адрес в с. Бело поле през март 2015 г. Тя го била поканила, за да даде отчет за дейността си през трите мандата, но Стойчев не се явил на събранието. Тогава ОИК допусна жалбата за разглеждане, но я отхвърли като неоснователна.

15 дни е срокът, който има кметът на Бело поле да реши ще обжалва ли присъдата на по-висша инстанция, или не.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *