HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Учителката в ПМГ Ирина Андонова прекара незабравима седмица в Англия, подмлади се с греяно вино с джинджифил и канела, лекуващо 101 болести, опита скарата в лондонските кочинки

Учителката по физика в Математическата гимназия в Благоевград и класен ръководител на 12 „в“ Ирина Андонова прекара незабравима седмица в Лондон. И тъй като голяма част от семейството й живее в Англия, преподавателката си взела неплатен отпуск и отишла да ги види. Обвзети от предпразнично настроение, Ирина и близките й посетили Хайд Парк, където били изградени различни атракциони с кули, влакове, детски кътове, увеселителни паркове. Не липсвали и павилиони със скара-бира, които много приличали на къщичките в центъра на Благоевград, и затова българите ги кръстили лондонските кочинки. Една от атракциите в парка бил и специално изграденият баварски кът, предлагащ различни немски специалитети, като вурсчета, печени прасенца на жар и обезкостени джолани.

„Хареса ми греяното червено вино с джинджифил, канела и портокалови кори, което се приготвяше в специални медени казани. 200 мл струваше 6 паунда, но го опитах. Много ми хареса, реших да го приготвя и вкъщи, но не се получи. Явно има тайни съставки”, сподели с усмивка учителката и се пошегува, че въпросният еликсир лекувал 101 болести, а тя самата се подмладила с няколко години.

 Педагожката вече е планирала и следващото си пътуване до Лондон, като възнамерява да посрещне коледните и новогодишни празници там. „То като гледам на къде отива българското образование, сериозно се замислям дали след като големият ми син, сега единадесетокласник, завърши, да не се устроим в Англия”, заключи учителката със 17-годишен стаж в ПМГ „Акад. С.П. Корольов“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *