HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Сметка за ток доведе до разкриване на голямо престъпление

Окръжна прокуратура – Кюстендил праща на съд 51-годишния Петър Златанов с обвинение, че е оборудвал нарколаборатория в запустяла къща на приграничното село Кършалево. Златанов сяда на подсъдимата скамейка с две обвинения – освен за притежание, съхранение и държане на наркотични вещества, и за незаконно притежавани боеприпаси, съобщиха от обвинението.  

За бизнес начинанието на Златанов стана известно в началото на месец април, когато криминалисти откриха, че е оборудвал къща в с. Кършалево, изоставена от собствениците си, в “модерна” нарколаборатория. По време на спецоперация в къщата бяха открити над 14 кг канабис, а в дома на Златанов, намиращ се в съседство, и незаконно оръжие – гладкоцевна ловна пушка и 18  ловни патрона, 12-и калибър. При извършено претърсване били открити и съоръжения и материали за производство на наркотични вещества – електротаймери и електронна везна, пластмасови саксии, разклонена система от алуминиеви въздуховоди и друго оборудване.

До разкриването на нарколабораторията се стигнало, след като собственикът на къщата се оплакал от сметка за ток, надхвърляща 100 лева, която той твърдял, че няма как да е „навъртял”, тъй като от години никой не ходел в имота.

Според държавното обвинение освен откритите оръжия, боеприпаси и наркотици, срещу Златанов има и доста свидетелски показания, които го уличават като собственик на нарколабораторията, изградена на 100 метра от наследствения му дом. 

“Брат ми е много добър човек, когото и да попитате, ще ви каже, че той цял живот е работил, с него правим къщи, ремонтираме покриви, а сега от няколко месеца работи и като охрана на комплекс “Езерата” в Кюстендил”, каза, опитвайки се да го оневини, по-големият му брат Светослав Златанов.

Според коментари в Кюстендил нарколабораторията в Кършалево действа от доста време и е била следена.

По същото време в Кюстендилско „изгърмяха” и други две лаборатории, работещи в дупнишкото с. Вуково и в граничното село Горно Тишаново. В домашните оранжерии, оборудвани със соларни лампи, въздухопроводи и системи за следене на влажността, униформените са открили и иззели наз 300 еднометрови растения, които били много добре отглеждани.

И за трите лаборатории общото е, че около къщите имало кучета, които не давали никой да припари до имота, казаха участвали в акциите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *