Хеликоптер излетя от летището в Гоце Делчев! Общински съветник с тежък инсулт, в пълна кома транспортиран за столицата

Хеликоптер транспортира днес общинския съветник от ДПС Аджар Узун от село Дебрен, който е с тежък инсулт, до столичната болница „Света Ана“. В сряда преди обяд, близки на 55-годишният Аджар Узун потърсиха за съдействие с молба болният да бъде превозен с въздушната линейка от болницата в Гоце Делчев до столицата.

Мъжът е изпаднал в кома, в следствие на хеморагичен инсулт. Тежкото му състояние наложи бързото му транспортиране до София, където има необходимата апаратура и квалифицирани лекари, които да положат най-добрите грижи за Узун.

Заедно с пилотите от летището във „Враждебна“ в хеликоптера се качи и реаниматор от „Пирогов“, който придружи Аджур по пътя към столицата.

Малко по-късно хеликоптерът с пациента на борда се приземи на специалната площадка в болница Св. Анна, където вече го очакваше екип от специалисти, за да продължат със животоспасяващите действия.

В началото на юли 2015 г., с хеликоптера на „Активна грижа“, който е оборудван с нужната медицинска техника, бе спасен 54-годишният работник от Гоце Делчев Али Папучи. Той пострада тежко при трудова злополука в завод за пластмасови изделия и животът му бе в опасност. Тогава Папучи бе транспортиран с въздушната линейка до Института за спешна помощ „Пирогов“, където положиха необходимите грижи за него. Днес мъжът се възстановява успешно и се радва на семейството си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *