Обирджии към пощальонка: Дай парите, сега те утепах, сега че извадим ножа! Какво се случи след това обаче

Ивайло Петров и Кристиян Хранов, които обраха пощальонка на пътя между Беланица и Бобораци, Радомирско, се признаха за виновни и сключиха споразумение с обвинението. Радомирският районен съд прекрати наказателното производство, двамата са възстановили на „Български пощи“ ЕАД обраната от пощальонката сума от 7015 лева. Ивайло Петров ще изтърпява наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода в затворническо общежитие от открит тип, при първоначален общ режим на изтърпяване. За делото Ивайло Петров и Кристиян Хранов са доведени под стража от затвора в Бобов дол.

Кристиян ще изтърпи лишаване от свобода от 1 година в затворническо общежитие. Двамата трябва да заплатят солидарно 214 лева разноски по делото. На извършителите се приспада времето от задържане под стража от 22 юни досега.

Както „Струма” писа, на 8 юни т. г. към 12,15 ч. между селата Беланица и Бобораци междуселищната пощальонка С.П.С., която е пренасяла парите за пенсионерите от Бобораци, е нападната от Ивайло. Мъжът е бил с черна шапка, с прорезани за очите дупки. Напръскал пощальонката със спрей, съборил я от велосипеда, нанесъл й удари по главата и тялото и я заплашил с думите: „Дай парите, сега те утепах, сега че извадим ножа”. След това задигнал пенсиите и избягал.

Кристиян Хранов е подбудител на грабежа, през цялото време той информирал по мобилен телефон за движението на пощальонката и подканвал Ивайло да извърши престъплението.

Съдът не прие искането на адвоката на пощальонката тя да бъде коституирана като граждански ищец частен обвинител. Тя е поискала 4000 лева за претърпените от нея болки и страдания по време на извършеното нападение и последвалия стрес. За това пощальонката ще трябва да води гражданско дело срещу двамата, организирали и извършили нападението и грабеж.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *