HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Екшън в Хитрино: Експерти на „Булмаркет” са пробили блокадата

Експерти, наети от компанията собственик на дерайлиралата влакова композиция „Булмаеркет”, са успели да заблудят постовете в охранявания периметър около ж.п. гара Хитрино и да стигнат с два автомобила до мястото на аварията, съобщава „Телеграф”.

След като били разкрити, специалистите били изведени от района до един от създадените КПП-та. По тази причина в сряда рязко била засилена и охраната на зоната около железопътната катастрофа.
 
По неофициална информация всички без специални ангажименти от северната страна на линията били евакуирани на юг, на място останали само пряко заетите с обезопасяването на последния фургон и на химиците от „Лукойл”. Стигнало се до куриозни мерки след това, когато участник в операцията от страна на пожарната, преминал на юг, не могъл да се върне обратно при ешелона.
 
Шефът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов призова по-рано през деня външни лица да не правят опити да навлизат в охраняваната територия, където работят колегите му. „Външни лица под формата на експерти, изпратени от някоя организация, се опитват да влязат и да влияят върху нашите хора, включително със съвети. Недопустими са подобни опити за провокации”, каза Николов.
 
„Не коментирам откъде са тези хора, които идват, но предупреждавам, че няма да бъдат допуснати. Може и да правят някакво разследване по документи – това не знам, но тук разследване се прави единствено от прокуратурата”, допълни комисар Николов. Да не се правят опити за пробиране на блокадата апелира и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *