Изгубеният в Стара Планина е добре екипиран, има шанс да оцелее

Все още има много голям шанс Тодор Владимиров да оцелее. Това каза в Сашо Попов, председател на туристическото дружество “Приста” – Русе. Според него Тодор има опит, оборудван е с палатка, спален чувал и храна. А слизането от билото на Стара планина в лошо време отнема няколко дни, пише “24часа”.

Продължава издирването на изчезналия в Стара планина турист. Тодор Владимиров е в неизвестност от понеделник около обед. Днес в операцията се включиха служители на Национален парк “Централен Балкан”, както и спасители от Пловдив, Ловеч и Троян. От 9 часа сутринта 4 екипа на планинската спасителна служба отново претърсват склоновете на планината. Няколко групи от различни изходни точки вървят към хижа „Левски”. Ще търсим над хижа Добрила, там има стари селскостопански постройки, може да се скрил там, каза Георги Гугушев – служител на парк „Централен Балкан”.

Няколко групи тръгваме, колегите от Троян ще преминат билото и ще се опитаме да обхванем по-голям периметър, коментира Христо Стаменов – Планинска спасителна служба Карлово.  Основното предположение е, че Тодор се е изгубил и е потърсил скривалище, за да може екипировката да го предпази от ниските температури. Последното му телефонно обаждане е от район в близост до връх Жълтец. То е засечено само от една клетка на мобилен оператор, а това не позволява мястото му да бъде локализирано с голяма точност.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *