Авери издъниха благоевградчанин! Грешникът сам поиска да го екстрадират в Германия

Благоевградчанинът Стефан Календерски ще бъде екстрадиран в Германия по обвинение, че е участвал в група за изготвяне на пластики за източване на банкомати в Берлин. Той е обявен за издирване с европейска заповед за арест на прокурор Хекман от Главната прокуратура.

Календерски бил натопен от българите Лазов и Дерменджиев, които били задържани на 23 април тази година при полицейска операция. В апартамента на Лазов на ул. „Адалбертщрасе“ и в лек автомобил „Ситроен“ са открити 42 бели пластики за преправяне на разплащателни карти с гаранционни функции, както и чужди клиентски карти на физически лица и фирми. Двамата българи, които вече са осъдени и изтърпяват присъдите си, посочили, че лекият автомобил е на благоевградчанина, който при акцията си бил в родината.

32-годишният Стефан Календерски твърди, че е невинен, но желае да съдейства на разследващите, и вчера доброволно се съгласи да бъде екстрадиран в Германия. Той изрази волята си пред тримата окръжни съдии Росица Бункова, Атанас Маскръчки и Гергана Симеонова, които разгледаха делото по европейската заповед за арест в присъствието на прокурор Биляна Гълъбова и адвокат Стефка Коемджиева. Той ще бъде екстрадиран след 3 дни под условие, че ще бъде разследван само по конкретното обвинение и че ще бъде върнат впоследствие в родината си.

Стефан Календерски работи във фирма за химическо чистене, осъждан е 5 пъти, като една от последните си присъди за кражба е изтърпял в затвора.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *