Жандармерия влиза в Банско

Около 24 жандармеристи ще следят за обществения ред в Банско по време на предстоящия зимен сезон. Това стана ясно на брифинг, даден след среща на кмета Георги Икономов с представители на Британското консулство, полицията и концесионера на ски зоната. В брифинга взеха участие Теодора Манева – вице консул в Британското консулство,  Николай Хаджиев- директор на ОД на МВР- Благоевград и Иван Обрейков- маркетинг директор на ски зоната.  За пръв път в  зимния  ни курорт на трите входно – изходни зони – Разлог, Добринище и Баня ще бъдат разположени жандармеристи, които  ще се осъществяват дейност по анализ на риска. Ще се наблегне на рисковите фактори и тези, които биха съпътствали нарушения на обществения ред, като наблюдението на зоните ще се осъществява  денонощно.

Идеята за първи път тази година е да се направи подобна организация е да не се допускат противоправни деяния, нарушаващи обществения ред и извършване на престъпления, каза директорът на ОД на МВР- Благоевград Николай Хаджиев.  Той поясни, че патрули ще има и във вътрешността на града. Те ще са съвместни с служителите на пътна полиция, които ще съблюдават за нарушения по ЗДвП. Стриктно ще се съблюдава да не се допуска управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол или други упойващи вещества, както и за изискванията за изправността и оборудването  на автомобилите. Мерките са с цел да не се допуска създаването на предпоставки за реализиране на пътни инциденти. През целия зимен сезон около 40 полицейски служители на МВР ще бъдат командировани в града и ще се грижат за сигурността на туристите. Относно обезпечеността на града със средства за видеонаблюдение кметът на Банско Георги Икономов сподели, че вече има изготвен проект и много скоро ще бъдат монтирани камери на още 25 възлови места в града. 

По време на брифинга стана ясно, че ски- зоната вече е готова за официалния старт на сезона. Към момента вече са подготвени около 60% от пистите. Иван Обрейков призова към повече самосъзнание от страна на туристите- да не карат извън обозначенията на пистите и да не навлизат в опасни и неохраняеми зони, за да не се стига до фатални инциденти. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *