HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Издирваният в планината мъж нарочно чакал тежки условия

Издирваният в Стара планина Тодор Владимиров е планирал внимателно прехода си, като е писал във „Фейсбук“, че изчаква да навали сняг и температурите да падат до -10 градуса, за да тръгне, съобщи кореспондентът на bTV Райна Зайкова.

Владимиров написал и че ако няма риск за живота, не си струва.

Мъжът изчезна преди четири дни – последно с него по телефона е разговарял негов приятел в понеделник сутринта. Сигналът за изчезването му е подаден във вторник следобед. 

Днес бурен вятър и силен снеговалеж попречиха на 20-те планински спасители и рейнджъри да обходят предварително начертания маршрут.

Търсенето на Тодор е затруднено и от факта, че той е бил облечен с камуфлажни дрехи. Телефонът му продължава да е изключен. 

адяваме се, че като всеки нормален човек той се движи по маркираните пътеки, каза Христо Стаматов, началник отряда на ПСС в Карлово. Той допълни, че по маршрута, който Тодор е избрал за слизане от връх Жълтец към хижа „Васил Левски“, няма покритие на мобилните оператори.

Акцията за днес е прекратена и спасителите се прибраха в базата си – хижа „Васил Левски“. Утре издирването продължава. btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *