HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградската фирма „Растер юг“ ще чисти от сняг и поледици в Петричко

Благоевградската фирма „Растер юг“ ще чисти от сняг и поледици Огражденския район, стана ясно от публикувания вчера договор, сключен между управителя й Антон Муртов и кмета на Петрич Димитър Бръчков. Срещу 60 000 лв. фирмата, чийто основен предмет на дейност е строителство, ще трябва включително и да опесъчава  91 км от пътищата в района и да ги поддържа в състояние, безопасно за шофиране.

Град Петрич, чиито улици са с обща дължина от 95 км, и Подгорският и Марикостиновският район – 97,1 км, пък ще бъдат поверени през започналия зимен сезон 2016/2017 на петричката фирма  “Живел Енерджи” ООД с управител Асен Коемджиев, който е син на общинския съветник Живко Коемджиев. Стойността на тази част от поръчката е 120 000 лв.

Двете фирми бяха единствените кандидати за зимното почистване на общината, така че едва ли ще има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията, което обикновено сериозно забавя влизане в сила на договорите.

Държавният бюджет отпусна целево за зимното поддържане на четвъртокласната пътна мрежа в общината 252 000 лв., от които двете фирми ще получат общо 180 000. Разликата ще бъде инвестирана в обособяването на депа за пясък и текуща материална подготовка за обезпечаване на цялостния процес, твърди зам. кметицата на Петрич Минка Салагьорова. На последната сесия на ОбС съветниците от опозицията декларираха в прав текст, че ще следят под лупа изразходването точно на тези 72 000 лв. и дори внесоха в кметската администрация питане къде и колко ще са въпросните депа.

Десетина дни преди Коледа фирмата на общинския съветник Владимир Заечки получи поредната обществена поръчка за строителство в Петрич. „Заечки“ ЕООД ще ремонтира ул. „Места“, която сега прилича на лунен кратер, тъй като само преди няколко месеца тук бе ремонтиран водопроводът. Ремонтът на улицата, която петричани по никакъв начин не могат да преминат в дъждовни условия, ще струва 94 985 лв., а Заечки е обещал да го завърши за 46 календарни дни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *