Много важна операция предстои днес в Хитрино

Днес ще започне изтеглянето на третата цистерна от Хитрино, пише блиц. Вчера две от дерайлиралите цистерни бяха преместени от селото. Те бяха извозени до подготвена площадка край кариера в близост до село Каменяк. Днес представители на фирмата-превозвач започват пълното им обезопасяване.

Временно в кариерата трябва бъдат прибрани всички дерайлирали цистерни, които са общо 12. Те ще се охраняват с термо камери от ,,Гранична полиция”. За всяка цистерна ще се проведе операция по азотиране, след което ще се бъде издаден протокол, че е безопасна. След това всички цистерни ще бъдат преместени от кариерата. На този етап все още не е ясно кога ще падне блокада на село Хитрино.

Семейството, което преди дни се оплака, че им забавят социалната помощ от 325 лева заявиха: Общината и кметът нямат вина, че ни се забави еднократната социална помощ. Имахме проблеми в Шумен. Ние нямаме адресна регистрация в Хитрино, но живеем там от 5 години. Кметът ни помогна много, казаха хората.

Ние нямаме адресна регистрация в Хитрино, но живеем там от 5 години. Кметът ни помогна много, казаха хората. За тези без адресна регистрация в Хитрино успяхме на ръба на закона да им дадем социалната помощ. Искам да призова всички хора да се обръщат към мен, към кризисния щаб към обществения съвет и да видим как могат да се решат проблемите, каза кметът Нуридин Исмаил.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *