HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Три санданчанки паднаха в капана! От прозорците им хвърчат пари

Три сигнала за телефонни измами са получени вчера в РУ-Сандански.

Около 11:55 часа, 69-годишна жена от Сандански е получила телефонно обаждане от непознат за нея мъж, който й съобщил, че дъщеря й е пострадала и е необходима парична сума за операцията й. Потърпевшата е хвърлила през прозореца на жилището си сумата от около 4000 лева.

Около 12:00 часа, 77-годишна жена от Сандански е въведена в заблуждение от непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител и поискал да изхвърли през прозореца на жилището си парична сума, тъй като с това ще помогне за залавянето на телефонни измамници. Жената е хвърлила през прозореца  сумата от около 6500 лева.

Около 10:00 часа, на 84-годишна жена от Сандански е поискана парична сума, необходима за операция на дъщеря й. През прозореца на жилището си жената е изхвърлила сумата от около 2350 лева, които взело непознато за нея лице.

За случаите е уведомена РП-Сандански. Работата продължава. 

Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами, ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *