HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Да помогнем на Любо!

Благотворителна изложба със снимки на Любомир Еленков бе открита на 15 декември в Централния военен клуб в София. Момчето е сирак и страда от детска церебрална парализа, а тежката му съдба е провокирала фотографа Красимира Василева да направи специално фотоесе за него, пише az-jenata.bg.

„Моля те, добри човече, спри се и прочети историята на едно дете, това е дете на моето дете!“ Така започва разказът на една жена, станала майка два пъти – първия на дъщеря си, а втория – на внука си. Вече 14 години баба Саня и дядо Владо се грижат за Любомир – момче, останало без родители. През 2002 година пиян шофьор блъска майка му и баща му на пешеходна пътека. Жената умира бременна в осмия месец, а бащата – месеци по-късно, без да излезе от будна кома. Така Любчо се оказва сирак с детска церебрална парализа.

Въпреки тежката съдба нито един член на това сплотено семейство не се оплаква. Още по-малко Любомир. Разбира се, за лечението на момчето са необходими пари. Към момента трябва да се съберат около 7000 евро за лечение в Словакия.
Любчо се е родил на 8 март. По ирония на съдбата никога няма да изрече думата мамо. Но за сметка на това всеки един от нас може да прояви онази родителска загриженост и чрез дарение да направи живота му малко по-лесен.

Видео ТУК:

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *