HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

29-г. петричанка сгафи лошо, ще търка наровете в Сливенския затвор

Арестуваната при операция на ГДБОП през август 29-годишна петричанка Катя Стоева е осъдена на 2 години затвор, разкриха вчера пред репортер на вестник “Струма” нейни близки. Стоева бе задържана с още 6-има души. Срещу нея и 38-годишния петричанин Стоян Попов бяха повдигнати обвинения за ръководене на престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотици. Катя ще излежи присъдата си в женския затвор в Сливен, след като пред Специализирания съд пое цялата вината и съучастниците й бяха освободени, коментираха близките й.

Специализираната полицейска операция на служители от сектор БОП – Благоевград и на отдел „Наркотици” при ГДБОП беше проведена на 5 август. При спецакцията е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотични вещества. Задържани са били общо седем души – гръцка гражданка и шестима българи, жители на Петрич. Сред арестуваните са двамата ръководители на групата – Стоян Попов /38 г. / и 29-годишната Катя Стоева, известна с прякора Канавката, съобщиха тогава от пресцентъра на ГДБОП.

Стоева е с криминални регистрации по чл. 343в и чл. 343б, ал. 1 от НК, осъждана е за престъпление по чл. 343в от НК. Осъждана е и в Гърция за престъпления, свързани с наркотични вещества.

В хода на операцията бяха задържани и 37-годишният Георги Богоев, с прякор Богойо, осъждан в Гърция за трафик на хора; 20-годишният Иван Соев, брат на Катя; Димитър Т. на 24 г.; и 30-годишната Павлина М. На ГКПП – Кулата при опит да пренесе незаконно през държавната граница наркотични вещества е арестувана и 33-годишна гръцка гражданка.

Според първоначално събраните данни престъпната група е действала на територията на община Петрич, където са пласирали основно хероин и канабис. Контрабандата на дрога осъществявали през българо-гръцката граница.

В хода на извършените действия по разследването – обиски, претърсване и изземване на седем жилища и три автомобила, обитавани и ползвани от участници в организираната група, са намерени и иззети общо 280 г кафяво прахообразно вещество, реагиращо положително на хероин; две таблетки, дали положителна реакция на метамфетамин; 8,42 г суха тревиста маса – канабис, видно от полевия наркотест. Конфискувани са също 20 мобилни телефона, 22 СИМ карти, две електронни везни, записки за дължими суми, както и един лек автомобил.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *