Банско с допълнителен спешен екип за празниците

Допълнителен мобилен екип е разкрит към Филиала за спешна помощ в курортния град Банско за новогодишната нощ. Екипът ще обслужва спешните случаи в празничната вечер, той ще дежури по искане на община Банско във връзка с очаквания ръст на туристи, което налага необходимостта от още един екип, каза директорът на Спешна помощ в Пиринско д-р Красимир Михайлов.

Той поясни, че заедно с допълнителния екип на пациентите, избрали да посрещнат Новата година в този курорт, ще оказва помощ един стационарен, който е на място във филиала на ул. „Цар Симеон“ в града, и мобилен екип – медицински специалисти с линейка за посещение на адрес. Екипите работят при непрекъснат 24-часов режим на работа.

В курортния град Разлог по време на празниците спешните случаи ще се обслужват от два мобилни екипа и един стационарен, който е на място във филиала.

17 мобилни екипа оказват първа помощ на нуждаещите се пациенти на територията на Благоевградска област, линейките са оборудвани с необходимата апаратура. В община Благоевград спешна помощ оказват 4 мобилни екипа, от тях един е реанимационен за обслужване на случай в животозастрашаващо състояние, останалите са лекарски и долекарски.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *