Петричките общинари осигуриха дом на боксов клуб „Беласица”

Боксов клуб „Беласица” и сдружение „Дари любов” вчера получиха подаръците си за Коледа. На последната за годината сесия местните общински съветници намериха дом на клуба и опростиха наема на сдружението.

„Беласица” получи бившата сладкарница в сградата на Младежкия дом, която е 250 кв.м и ще е достатъчна за тренировките на боксьорите. За нея те ще плащат месечно 319 лв. без ДДС в продължение на 10 години. Тъй като помещението е в окаяно състояние и отчаяно се нуждае от ремонт, договорът задължава клуба да инвестира в него през следващите 6 месеца 24 500 лв. без ДДС, които ще са за сметка на наема, тоест спортистите ще започнат да плащат чак след 76 месеца.

Пикът на съветническата щедрост бе решението им да опростят наема на „Дари любов” за цялата 2016 г. Сдружението, регистрирано от бившата държавна служителка Диана Язанджиева, се занимава изцяло с благотворителни инициативи и вероятно по тази причина всичките съветници по изключение гласуваха до един „за” да не плаща наем за стаята от 25 кв.м, която получи от общината, за да събира там даренията, преди да бъдат раздадени на нуждаещи се.

С това коледната благотворителност на ОбС – Петрич се изчерпа и останалите точки от дневния ред на декемврийската сесия, която се проточи 2 дни, минаха под знака на събирането.

С резултат „на косъм” от 17 гласа „за” и по 4 „против” и „въздържал се” петричките парламентаристи решиха да дадат под наем ресторанта в ГУМ. През 2102 г. там бе настанен Историческият музей, но за него е предвидено място в бъдещия парк на Петрич. Гласовете „против” дойдоха от опозиционно настроените съветници, които, традиционно за всяка петричка сесия, обърнаха внимание на вносителите на предложението, че не е ясно кога ще има парк и музейните работници ще получат място за излагане на експонатите си.

Под наем ще бъде дадено и училището в с. Камена. Двуетажната сграда на закритото школо с 2,5 дка земя под него ще бъде предложена на търг срещу начална цена от 275,20 лв. без ДДС месечно за срок от 10 години. Предложението озадачи част от съветниците, тъй като в дневния ред бе формулирано по съвсем  различен начин – сградата да се даде на сдружение с нестопанска цел „Млад планинар”. Докато съветниците засипваха председателя на ОбС Георги Динев с уточняващи въпроси, стана ясно, че вносителите са объркали и сметките при изчислението на депозита, който кандидатите за участие в търга трябва да дадат. В крайна сметка едва ли много от тях разбраха какво точно гласуват, но решението им попари надеждите на председателката на сдружението Гергана Сандъкчиева, която от края на лятото се моли на общината за тази пустееща сграда.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *