HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Вижте кои се дипломираха от Факултета по изкуствата на ЮЗУ /СНИМКИ/

150 бакалаври и магистри от най-артистичния факултет в ЮЗУ „Н. Рилски” в Благоевград – по изкуствата, получиха дипломите си на официална церемония. Десетки родители, приятели, близки изпълниха аулата на университета и станаха свидетели на емоционалния момент.

Деканът на факултета проф. д.изк. Йордан Гошев пожела на абсолвентите да бъдат решителни и мечтите им да станат реалност. „Бъдете сигурни, че ние, вашите преподаватели, не сме пожалили сили в подготовката ви. Накарайте ни да се гордеем с вас и благородно да ви завиждаме“, обърна се към завършващите той.

Сред официалните гости бе и зам. ректорът по учебната част на университета проф. д-р Антони Стоилов. Той подчерта, че в структурата на нито едно висше училище в страната ни няма такъв факултет като този по изкуствата на Югозападния университет, и посъветва абсолвентите да вървят с високо вдигнати глави, уверени, че са добри специалисти.

Поздрав към дипломиращите се отправиха възпитаници на катедрите „Хореография“ и „Музика“, а танцовите и музикални изпълнения разкриха само малка част от таланта им. Публиката дълго аплодира изпълнителите, а след края на церемонията много от родителите на абсолвентите се снимаха с народния певец Милко Бошнаков, който след бакалавърската и магистърската степен продължава с докторантура по „Теория и практика на изпълнителското изкуство” в ЮЗУ.

Пръв дипломата си получи успешно защитилият ОНС доктор ас. Крум Иванов от Катедрата по телевизионно и киноизкуство, преподаващ в университета от 7 години.

Трима от абсолвентите – македонецът Георги Трайков от специалност „Актьорско майсторство“, бакалавър, Николай Василев от Радомир, магистър по „Културно наследство и културен туризъм“, и Слава Георгиева – магистър в специалност „Интернет, нови медии и култура”, завършват с успех 6.00, а общо 11 бяха отличени с плакет на ректора за отличен успех.

Сред отличниците е и солистката на ансамбъл „Пирин“ Адриана Ангова от Благоевград. Хореографката на клуб „Блясък” Лидия Томова-Чимева, която се дипломира като магистър по „Хореографска режисура“, пък благодари специално на една от преподавателките си – проф. д. изк. Анелия Янева.

Дипломите си получиха и популярните певици Луиза Дамянова и Дора Митева от специалност „Изпълнителско изкуство, поп и джаз пеене“, които са първите две студентки от майсторския клас на Орлин Горанов.

Голяма част от завършващите споделиха, че вече са намерили професионална реализация и работят по специалностите си.

„Кандидатствах и преди половин година започнах работа в габровския Куклен театър”, каза младата актриса Христина Пенкова от Кюстендил.

Дупничанинът Божидар Германов, бакалавър по „Българска народна хореография”, който продължава с магистратура, разказа, че още като студенти във ІІ курс с колежка и приятелката му Михаела Каралийска основали Клуб по народни танци в Дупница, който се радвал на голям успех сред деца и възрастни.

Усмихната позира и магистърът по „Теория и критика на хореографското изкуство” Пламена Петрова, преподаваща спортни танци в ЮЗУ и в местен клуб.

Както вестник  „Струма” писа, през 2015 г. Пламена заедно с колега си Марио Гергинов постигнаха невероятен успех, като се наредиха сред 7-те най-добри танцови двойки в света, а тази година се завърнаха с два бронзови медала от световната танцова купа в Джърси.

С дипломи в ръка се снимаха и близначките Райна и Ренета Филипови от Благоевград, завършващи специалност „Културология“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *