Дават 10 милиона евро за възстановяване инфраструктурата в Хитрино

Средства от Програмата за развитие на селските райони ще бъдат използвани за възстановяване на Хитрино.

Европейската комисия и българските власти постигнаха съгласие 20 милиона лева незабавно да бъдат предоставени с цел бързо премахване на последствията от трагедията.

Решението идва след постоянни контакти с българското правителство и серия консултации в създадената вчера в Европейската комисия работна група в помощ на пострадалото село, в която участват комисарите по земеделието и регионалното развитие – Фил Хоган и Корина Крецу.

То предвижда ускорена реализация на целеви проекти за възстановяване на разрушената инфраструктура и ще даде възможност и за разкриване на временни работни места в засегнатия район.

Според министърът на земеделието ДесиславаТанева, която участва в Брюксел в редовния Съвет по земеделие, обяви след срещата със зам.-председателя на Комисията, че се търсят и други варианти за подкрепа на Хитрино:

“Само ден, след като в Комисията беше създадена работна група за помощ на Хитрино, вече има първи положителен резултат, и той е от огромно значение за нас. Тази незабавна подкрепа за пореден път ни показва, че когато е изправена пред трудни моменти, България не е сама и българите винаги могат да разчитат на европейска солидарност”, заяви Десислава Танева. /24chasa.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *