Неустоими сигнали за флирт

Много експерти по езика на тялото са достигнали до извода, че минимум четири сходни сигнала, показващи едно и също нещо трябва да се разпознаят, преди да се правят заключения. Това се нарича Правилото на четворката, пише сайтът sanovnik.bg.

Триъгълникът на флирта: 

Когато гледаме хора, които не познаваме добре, очите ни правят зиг-заг движение. Те гледат едното, после другото око, началото на носа – под формата триъгълник. Ако това са приятели, погледа пада под нивото на очите. Този триъгълник става по-голям и се разширява в долната част, когато флиртуването е започнало. С увеличаване интензивността на флирта, интензитета на движението от око към око също се увеличава. Повече време се отделя и на гледане на устните. Ако устата се гледа докато тече разговор, това е много съблазнително. Това е все едно единият от участниците в разговора да си представя какво би било, ако целуне другия.

Мигане:

Когато видим някой, когото харесваме, зеницата на окото се увеличава, както и честотата на мигане. За да създадете добра хармония, увеличете честотата на мигането – това ще доведе до увеличаване на честотата на мигането при другия човек също, което ще се отрази на силата на привличането между двамата.

Посочване:

Има тенденция да се насочваме физически към хората, от които се интересуваме. Когато някой е привлекателен, подсъзнателно дланите, ръцете, краката и пръстите ни се насочват към него.

Повдигане на веждата:

Когато сме привлечени от някого, повдигаме веждите си. Ако и той е привлечен, неговите вежди също са повдигнати. Мнозина експерти са на мнение, че това е най-големият невербален знак за поздрав между хората.

Отразяване:

Това означава, че е от значение да повтаряме поведението на другия човек, с когото говорим. Ако той се навежда към вас, за да говорите, трябва и вие да се наклоните. Когато той се връща обратно, за да отпие от питието си и ви гледа в очите, то и вие трябва да направите същото. Основният принцип на отразяването е, че всеки човек обича другите, които са като него. Когато някой прави каквото и ние правим, имаме чувството, че сме на същото ниво и в същото настроение.

Седенето със скръстени ръце по принцип се възприема за отбранителен жест. Огледайте се за подобни знаци в поведението. Ако ръцете са скръстени и устните са присвити неодобрително, това означава, че човекът е в отбранителна позиция.

Ако една жена често кръстосва краката си и ги полюшва, това се възприема за сексуално движение. Най-доброто движение е, когато краката са отворени.

Добре поддържаните дълги пръсти и лакирани нокти са силни еротични знаци.

Ако зеницата се разшири, това означава, че човека харесва другия човек.

Ако една жена подпира брадичката си с ръка и очите й изглеждат замислени, това не е знак, че тя е впечатлена от външния вид.

Усмивка трябва да бъде достатъчно широка, така че поне предните зъби да се разкриват. В противен случай, може да бъде фалшива или усмивка от учтивост.

Когато една жена навлажнява често устните си, това е сексуален знак, освен ако няма херпес.

Бързо движение на миглите е знак, с който жената показва, че е на разположение на мъжа.

Жена, която се грижи с много внимание за косата си показва, че има много енергия. Тази, която подрежда косата си, се опитва да привлече мъжкото внимание върху себе си. Бързи и нервни движения показват неудобство или нетърпение.

Докосването на ръба на чашата с пръсти е сексуален знак според фройдистките психолози. Елегантно и милващо движение е знак за действително спокойствие, самоконтрол и очакване. Почукване в ритъм по стъклото на чашата е признак на нетърпение.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *