Футболистки на Сандански, играли преди 30 години, се събраха на юбилеен купон

Футболистките на Сандански, играли преди 30 години, се събраха на юбилеен купон, за да стигнат до общото прозрение, че след толкова години една нощ не стига да бъдат споделени всички спомени и преживявания.

Главният организатор бе голмайсторката Величка Янева от село Микрево, община Струмяни, известна като Венци. Тя само за броени дни успя да се свърже и събере дамите за тържеството. За купона специално пристигна от Гърция Кристина Петрова, която живее в Горни Порой. За първи път след цели 25 години се видяха Емилия Кадийска, Искра Йорданова. Мария Петрова, Кристина Петрова и Людмила Данаилова, домакин на събитието. Ролина Котева, която първа се раздели с футболната си страст, след като щастливо се задоми, се появи на вечерта с футболния си екип от честването на 20-годишния юбилей. Тази вечер никой не говореше официално, всеки се обръщаше към другия по прякор.

Не успя да пристигне на срещата незаменимият халф с номер 8 Светла Панова, която от дълги години живее и работи в Пловдив. Марияна Николова, която в онова славно време е била на 15 години, сега е в Испания и също не успя да дойде.

За голямо съжаление юбилея пропусна Иван Бишков-Мирончо, първият треньор на жените футболистки. Той поздрави всички по мобилния телефон и им пожела здраве, късмет и успехи.

Първата наздравица вдигнаха капитанката и „Мис Футбол 84” Емилия Кадийска и халфът Лили Христова. Както едно време на футболното игрище, така и в паметната вечер на дансинга отборът бе изведен от Величка-Венци.

Женският отбор на Сандански се класира на 4-о място на републиканското първенство за жени през далечната 1986 година в конкуренция с 30 отбора в страната.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *